РЕШЕНИЯ
от редовно годишно Общо събрание на акционерите на “Индустриален холдинг България” АД
15.06.2023 град София, на бул. Кн. Мария Луиза № 58, Конферентен център Проджект лаб, етаж 2, Конферентна Зала Европа
1. Приемане на Доклада за дейността на Дружеството за 2022 година и на Консолидирания доклад за дейността на Дружеството за 2022 година.
Решение: Общото събрание на акционерите приема Доклада за дейността на Дружеството за 2022 година и Консолидирания доклад за дейността на Дружеството за 2022 година.
2. Приемане на Доклада на регистрирания одитор за извършената проверка на Годишния финансов отчет на Дружеството за 2022 година и на Доклада на регистрирания одитор за извършената проверка на Консолидирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2022 година.
Решение: Общото събрание на акционерите приема Доклада на регистрирания одитор за извършената проверка на Годишния финансов отчет на Дружеството за 2022 година и Доклада за извършената проверка на Консолидирания годишен финансов на Дружеството за 2022 година.
3. Одобряване на Годишния финансов отчет на Дружеството за 2022 година и на Консолидирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2022 година.
Решение: Общото събрание на акционерите одобрява Годишния финансов отчет на Дружеството за 2022 година и Консолидирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2022 година.
4. Приемане на решение за разпределение на печалбата на Дружеството за 2022 година.
Решение: Общото събрание на акционерите приема решение печалбата на Дружеството за 2022 година, цялата в размер на 10 131 829.45 лв. (десет милиона сто тридесет и една хиляди осемстотин двадесет и девет лева и четиридесет и пет стотинки) да остане като неразпределена печалба на Дружеството.
5. Доклад за прилагане на политиката за възнагражденията на членовете на Надзорния съвет и Управителния съвет на „Индустриален холдинг България” АД за 2022 г.
Решение: Общото събрание на акционерите приема Доклада за прилагане на политиката за възнагражденията на членовете на Надзорния съвет и Управителния съвет на „Индустриален холдинг България” АД за 2022 г.
6. Освобождаване от отговорност на членовете на Управителния и Надзорния съвет за дейността им през 2022 година.
Решение: Общото събрание на акционерите освобождава от отговорност за дейността им през 2022 година:
като членове на Надзорния съвет:
- Снежана Илиева Христова;
- Константин Кузмов Зографов;
- „ДЗХ” АД, представлявано от Елена Петкова Кирчева.
като членове на Управителния съвет:
- Данета Ангелова Желева;
- Галина Петрова Денева;
- Борислав Емилов Гаврилов;
- Бойко Николов Ноев;
7. Определяне на възнаграждението на членовете на Надзорния съвет и на Управителния съвет на Дружеството за 2023 година.
Решение: Общото събрание на акционерите определя месечно възнаграждение на членовете на Надзорния съвет и на Управителния съвет на Дружеството за 2023 година в размер на 1200 лв.
8. Отчет за дейността на Одитния комитет на Дружеството за 2022 година.
9. Избор на регистриран одитор на Дружеството за 2023 година.
Решение: Общото събрание на акционерите избира препоръчания от Одитния комитет регистриран одитор на Дружеството за 2023 година - „АФА” ООД.
10. Промени в Устава на Дружеството.
Решение: Общото събрание на акционерите приема промени в Устава на Дружеството, както следва:
1. В чл.12а, ал.1:
- датата „19.02.2018 г.” се замества с датата „15.06.2023 г.”.;
- определения лимит от „до 150 000 000 /сто и петдесет милиона/ лева“ се променя на „до 300 000 000 /триста милиона/ лева“.
Текстът на чл. 12а, ал. 1 от Устава на дружеството придобива следната редакция:
„В срок до 5 /пет/ години, считано от 15.06.2023 г., на основание чл.196 от Търговския закон, Управителния съвет, след одобрение на Надзорния съвет може да приема решения за увеличаване на вписания капитал на Дружеството до 300 000 000 /триста милиона/ лева чрез издаване на нови безналични поименни акции, включително и с цел осигуряване правата на притежателите на конвертируеми облигации да превърнат облигациите си в акции.“
2. В параграф 2 от Заключителните разпоредби след израза „и с решение за намаляване на капитала, взето на Общото събрание на Дружеството, проведено в град София на 18.11.2021 г.“ се поставя запетая и се добавя израза „и с решение на Общото събрание на Дружеството, проведено в град София на 15.06.2023 г.”
11. Отчет за дейността на Директора за връзки с инвеститорите през 2022 година.