Решения и протокол от ОСА на ИХБ от 25 юни 2024

РЕШЕНИЯ

от редовно годишно Общо събрание на акционерите на “Индустриален холдинг България” АД

25.06.2024 град София, на бул. Кн. Мария Луиза № 58, Конферентен център Проджект лаб, етаж 2, Конферентна Зала Европа

 

1. Приемане на Доклада за дейността на Дружеството за 2023 година и на Консолидирания доклад за дейността на Дружеството за 2023 година.

Решение: Общото събрание на акционерите приема Доклада за дейността на Дружеството за 2023 година и Консолидирания доклад за дейността на Дружеството за 2023 година.

2. Приемане на Доклада на регистрирания одитор за извършената проверка на Годишния финансов отчет на Дружеството за 2023 година и на Доклада на регистрирания одитор за извършената проверка на Консолидирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2023 година.

Решение: Общото събрание на акционерите приема Доклада на регистрирания одитор за извършената проверка на Годишния финансов отчет на Дружеството за 2023 година и Доклада за извършената проверка на Консолидирания годишен финансов на Дружеството за 2023 година.

3. Одобряване на Годишния финансов отчет на Дружеството за 2023 година и на Консолидирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2023 година.

Решение: Общото събрание на акционерите одобрява Годишния финансов отчет на Дружеството за 2023 година и Консолидирания годишен финансов отчет на Дружеството за 2023 година.

4. Приемане на решение за разпределение на печалбата на Дружеството за 2023 година.

Решение: Общото събрание на акционерите приема решение печалбата на Дружеството за 2023 година, цялата в размер на 6 220 345,72 лв. (шест милиона двеста и двадесет хиляди триста четиридесет и пет лева и седемдесет и две стотинки) да остане като неразпределена печалба на Дружеството.

5. Доклад за прилагане на политиката за възнагражденията на членовете на Надзорния съвет и Управителния съвет на „Индустриален холдинг България” АД за 2023 г.

Решение: Общото събрание на акционерите приема Доклада за прилагане на политиката за възнагражденията на членовете на Надзорния съвет и Управителния съвет на „Индустриален холдинг България” АД за 2023 г.

6. Освобождаване от отговорност на членовете на Управителния и Надзорния съвет за дейността им през 2023 година.

Решение: Общото събрание на акционерите освобождава от отговорност за дейността им през 2023 година:

като членове на Надзорния съвет:

  • Снежана Илиева Христова;
  • Константин Кузмов Зографов;
  • „ДЗХ” АД, представлявано от Елена Петкова Кирчева.

като членове на Управителния съвет:

  • Данета Ангелова Желева;
  • Галина Петрова Денева;
  • Борислав Емилов Гаврилов;
  • Бойко Николов Ноев за периода от 01.01.2023 г. до 19.05.2023 г.;
  • Васил Младенов Цанев за периода от 19.05.2023 г. до 31.12.2023 г.;

7. Определяне на възнаграждението на членовете на Надзорния съвет и на Управителния съвет на Дружеството за 2024 година.

Решение: Общото събрание на акционерите определя месечно възнаграждение на членовете на Надзорния съвет и на Управителния съвет на Дружеството за 2024 година в размер на 1200 лв.

8. Приемане на решение за подновяване на мандата на членове на Надзорния съвет на Дружеството.

Решение: Общото събрание на акционерите преизбира за нов 5 годишен мандат като членове на Надзорния съвет „ДЗХ“ АД, чрез изрично определен представител, и г-жа Снежана Илиева Христова, считано от датата на провеждане на Общото събрание на акционерите.

9. Отчет за дейността на Одитния комитет на Дружеството за 2023 година.

10. Избор на регистриран одитор на Дружеството за 2024 година.

Решение: Общото събрание на акционерите избира препоръчания от Одитния комитет регистриран одитор на Дружеството за 2024 година - „БДО АФА” ООД.

11. Промяна на адреса на управление на Дружеството.

Решение: Общото събрание на акционерите променя адреса на управление на Дружеството от град София, столичен район Красно село, ул. “Дамян Груев” № 42 на град София, столичен район Възраждане, бул. Кн. Мария Луиза № 79, ет. 3.

12. Промени в Устава на Дружеството във връзка с взетото решение по т. 11 за промяна в адреса на управление.

Решение: Общото събрание на акционерите приема промени в Устава на Дружеството във връзка с взетото решение по т. 11 за промяна в адреса на управление, както следва:

1. В чл. 2, ал. 3 изразът „град София, столичен район Красно село, ул. “Дамян Груев” № 42” се замества с „град София, столичен район Възраждане, бул. Кн. Мария Луиза № 79, ет. 3”;

Текстът на чл. 2, ал. 3 от Устава на дружеството придобива следната редакция:

„Адрес на управление: гр. София, столичен район Възраждане, бул. Кн. Мария Луиза № 79, ет. 3.“

2. В параграф 2 от Заключителните разпоредби след израза „и с решение на Общото събрание на Дружеството, проведено в град София на 15.06.2023 г.“ се поставя запетая и се добавя израза „и с решение на Общото събрание на Дружеството, проведено в град София на 25.06.2024 г.”

13. Отчет за дейността на Директора за връзки с инвеститорите през 2023 година.

14. Овластяване на Управителния съвет на Дружеството за сключване на сделки попадащи в приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 2 ЗППЦК.

Решение: Общото събрание на акционерите на „Индустриален холдинг България” АД, на основание на мотивирания доклад на Управителния съвет, изготвен съгласно чл.114а от ЗППЦК овластява Управителния съвет на Дружеството да сключи сделки попадащи в приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 2 ЗППЦК, изразяващи се в издаване на два броя корпоративни гаранции и възникване на условно задължение за „Индустриален холдинг България” АД в полза на Sumec Marine Co. Ltd. и New Dayang Shipbuilding Co. Ltd.,P.R.China като продавач, за гарантиране  изпълнението на задължения на дъщерните дружества Кария Лтд., Маршалови острови и Тича Лтд., Маршалови острови, при следните основни параметри:

  • цел: гарантиране на плащания по корабостроителен договор за 2 броя кораба за насипни товари 64 100 DWT Bulk Carrier
  • размер на всяка една от корпоративните гаранции: USD 34 600 000, плюс суми за допълнителни работи, възложени в хода на строителството, но не повече от 5 % от стойността на корпоративната гаранция.
  • валидност на корпоративните гаранции: до предаване на корабите, но не по-късно от 31 декември 2028 г.

Управителният съвет, пряко или чрез Главния изпълнителен директор на Дружеството, има право да договаря самостоятелно всички останали параметри на сделките по-горе, в рамките на горепосочените съществени условия.