Прес-информация Церемония по предаване и кръщаване на кораб стр. No. 102 /25.10.2012г.

|

На 25 октомври 2012 г. на територията на „Булярд корабостроителна индустрия” ЕАД се състоя тържествена церемония по предаване и кръщаване на кораб със строителен номер 102. Негова кръстница е г-жа Росица Владимирова – Главен счетоводител в ИХБ Шипинг, която даде официално името „Даймънд Скай” по време на церемонията. Корабът е 55 304–тонен за насипни товари и е третият, който се строи в „Булярд корабостроителна индустрия” ЕАД от серията Future-56 под надзора на класификационната организация NKK. Лицензът за строителството на корабите от тази серия е закупен от японската фирма IHI Marine United Inc. и при реализацията му в „Булярд” се използват нови технологии, както в проектирането, така и в производството. Основната част от оборудването е произведено и доставено от Mitsubishi Corporation. Основни характеристики на корабите от този тип са функционалност при поддръжка и обслужване. През 2011 година с тържествена церемония бе предаден първият строен от тази серия кораби на турската компания Diler Shipping & Trading. Вторият от същата серия бе предаден по-късно същата година на Индустриален холдинг България. Корабите от серията Future-56 се строят за първи път във варненската корабостроителница и никога в Европа до този момент. На събитието присъстваха високопоставени държавни гости и представители на местната и областната администрация, на класификационната организация NKK, на Mitsubishi Corporation и на IHI Marine United Inc.

ДАННИ ЗА КОРАБА

- Класификационна организация:  Nippon Kaiji Kyokai
Клас на кораба: NS* (CSR, BC-A, BC-XII, GRAB 20, EQCDG, EQCC, PSPC-WBT)(ESP) MNS* M0 'Strengthened for heavy cargo loading where holds No. 2 and 4 may be empty'

- Район на плаване:

неограничен
- Основни размери:
Дължина (максимална)
Ширина
Височина на борда
Газене
190.00m
32.26m